Dirigent Jan De Bondt.

Geboren op 15 augustus 1965 te Mechelen.

Op 6-jarige leeftijd begonnen als slagwerker.

Als 8-jarige gestart met muziekleer en de keuze van de trompet als muziekinstrument.

Op 12 jarige leeftijd vervoegt hij de fanfare onder het dirigentschap van de heer Karel Torfs, Ere-dirigent van het Groot Harmonieorkest van de Gidsen.

Start zijn muziekstudies aan de Gemeentelijke Muziekacademie van Londerzeel, vervolledigt ze, loopt vervolgens les in de Gemeentelijke Muziekacademie van Buggenhout, waar hij weerom alle stadia doorloopt. Ruilt vervolgens de trompet voor de tuba. Vervolgt zijn studies, op 16-jarige leeftijd, aan de Gemeentelijke Muziekacademie van Willebroek waar hij de lessen volgt bij de heer Frans Dierickx, trombone-solist bij het Nationaal Orkest van België. Aansluitend kiest hij voor het Stedelijk Conservatorium van Mechelen alwaar hij weerom de heer Frans Dierickx terugvindt als professor. Vervolgens zet hij de stap naar het Koninklijk Conservatorium van Brussel waar hij eerste prijzen behaalt in notenleer, tuba en transpositie. Kreeg hierbij les van onder andere, Jan Segers, Karel Van Wijnendaele en Gerry Bruneel.

Maakte als solist deel uit van het Harmonieorkest van het Koninklijk Conservatorium van Brussel en concerteerde onder de muzikale leiding van de heren Jan Segers, François De Ridder en Norbert Nozy. Heeft als solist met dit orkest deelgenomen aan de Internationale Wedstrijd voor harmonieor- kesten te Valencia alwaar het orkest de eerste prijs behaalde. Is sedert meerdere jaren nauw betrokken als muzikant bij veelvuldige radio en televisieopnames. Maakt als solist deel uit van de Brassband Midden Brabant waarmee hij concerteerde onder leiding van Jan Van der Roost, Benny Wiame en Jean-Pierre Leveugle. Concerteerde menigmaal in binnen- en buitenland en werkte met een brede waaier van solisten, waaronder Christian Lindberg, Walter Boeykens, Steven Mead, Allan Wizutti, Bob en Nick Childs, Roger Webster, enz…

Is dirigent bij 2 korpsen waaronder de Koninklijke Fanfare Sinte-Cecilia van Londerzeel-Centrum sedert16 januari 1995. Behaalde met deze vereniging tot op heden 5 landstitels en wel in 1996,  1998, 2000, 2002 en 2006.

info : Jan.De.Bondt1@pandora.be of jan.debondt@lemca.com